vrijdag 22 april 2016

Fiery Spice Cheddar

Eindelijk gun ik mezelf weer eens de tijd om een kaasje te kopen,
er echt de tijd voor te nemen om te kiezen. De tijd nemen om met aandacht te proeven.
Maar wow, dit kaasje eist absoluut zelf de aandacht wel op.
Een smaakexplosie om stil van te worden. Ik vind het echt geweldig.
Deze kaas wordt gemaakt in Engeland, Coombe Castle.
Een milde Cheddar in combinatie met rode en groene paprika's en rode en groene Spaanse pepers, chilipoeder en knoflook.
Ik vind de kleur ook zo schitterend. Het diepgeel van de Cheddar,
omlijst het rood en groen van de paprika's en pepertjes. Kleurrijk!
En ook gedurfd, de combinatie van de milde kaas en de zeer zeer pittige pepers.
Een sensatie voor je gehemelte :) Wees gewaarschuwd.

Je kunt dit kaasje prima zo eten, met brood en fruit.
Maar wat ook heel lekker is, is de kaas smelten en gebruiken om je nacho's in te dippen.
Een Quesodip dus. Maar probeer het ook eens geraspt over je gegrilde groenten.
Cheddar is natuurlijk ook dé kaas die je op je hamburger laat smelten.
Ik vond een recept daarvoor op de site van Coombe Castle. Spice it up!


Fiery Spice Cheddar
Herkomst - Engeland
Gemaakt van Gepasteuriseerde Koemelk
Halfharde kaas
Rijping 12 weken
Smaakt het allerlekkerst met een glas eenvoudig koud bier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten